Leeg

Totaal: €0,00
the store

Onze merken: Palomino Blackwing

De Palomino Blackwing is een legendarisch potlood, gebruikt door schrijvers als John Steinbeck en Truman Capote en componist/dirigent Leonard Bernstein. Sommige mensen noemen het zelfs ‘het beste potlood ooit gemaakt’.  Niet alleen is de vorm van het potlood legendarisch – elegant, sexy en met een uitneembare gum -, ook de prestatie is van een hoog niveau; of zoals de makers het zelf hebben samengevat: ‘Half the Pressure, Twice the Speed’.

Het potlood kende aanvankelijk twee varianten: de zwarte, klassieke Blackwing, die zowel geschikt is om te schetsen, maar ook om mee te schrijven. De grijze, de 602, was oorspronkelijk bedoeld voor stenografen, maar wordt nu vooral door schrijvers gebruikt. Inmiddels is er ook een derde variant aan toegevoegd, de Pearl. Deze zit qua hardheid tussen de zwarte en de 602 in.

De Blackwings werden in de jaren dertig van de vorige eeuw ontwikkeld door Eberhard Faber. De potloden waren een instant success en werden al snel geadopteerd door creatieve geesten in de wereld van de film, de muziek en de literatuur. Helaas liepen de productiekosten aan het einde van de vorige eeuw te hoog op en moesten de geliefde potloden van de markt worden gehaald. Er ontstond een ware run op de laatste voorraden; de originele Blackwings werden – en worden nog steeds – voor torenhoge prijzen via Ebay verhandeld.

In 2010 kochten een paar Californische liefhebbers de licentie en zie daar: de (vernieuwde) Blackwing is terug van weggeweest. De vorm en de prestaties zijn uiteraard gebleven; het onverwoestbare grafiet is afkomstig uit Japan, het hout van de beroemde Californische cederboom.

Firehose is erg trots niet alleen dit potlood-der-potloden te mogen vertegenwoordigen, maar ook de bijbehorende notebooks en puntenslijpers.

Er valt nog veel meer over Palomino en haar producten te vertellen; daarvoor verwijzen we graag naar de afdeling ‘I love Palomino’ waar liefdesverklaringen aan de Blackwing zijn te lezen en te bekijken. We geven John Steinbeck, auteur van The Grapes of Wrath, graag het laatste woord: 'I have found a new kind of pencil — the best I have ever had. Of course it costs three times as much too but it is black and soft but doesn’t break off. I think I will always use these. They are called Blackwings and they really glide over the paper.'

We verkopen via deze site sinds kort ook The Bolt, een pen die in kwaliteit niet onder doet voor de potloden. De Bolt is gebouwd als een tank maar heeft ook een zekere industriele elegantie. Hij is verkrijgbaar in geschuurd aluminium, zwart en messing. De Bolt aluminium en zwart wegen 31 gram, de Brass Bolt weegt aanzienlijk meer, 80 gram. Hij is ruim 14 centimeter lang, ligt stevig in de hand maar is zeker niet zwaar. De pen is ontworpen en wordt gemaakt in de Amerikaanse staat Arizona door een klein team van toegewijde experts. Wat wij heel sympathiek vinden is dat je zelf je vulling kunt kiezen. Zo passen alle Parkers erin, maar ook die van de Fisher Space Pen en de Schmidt EasyFlow 9000.