Leeg

Totaal: €0,00
the store

Onze merken: Elvis & Kresse

In de zomer van 2005 beginnen twee jonge Britse ondernemers hun eerste bedrijf: Elvis & Kresse. Hun missie: de wereld verlossen van afval. Het eerste materiaal dat ze vinden om mee te werken, is meteen heel bijzonder: afgedankte brandweerslangen. Omdat ze niet kunnen worden afgebroken of verbrand, eindigen de slangen na een leven lang actief branden blussen op een grote afvalberg. Elvis & Kresse vond een manier om ze te gebruiken, en wel in de vorm van tassen, riemen, portefeuilles, iPhone-hoesjes, manchetknopen, en nog veel meer. Maar het verhaal gaat verder; niet alleen geeft Elvis & Kresse brandweerslangen een nieuw leven, ook gebruikt canvas, jute en parachutezijde vinden een nieuwe bestemming in de producten. Daarnaast verpakt Elvis & Kresse alle artikelen in originele en hergebruikte materialen als hergebruikte koffie- en theezakken. Ook de labels, verzenddozen en adresstickers zijn afkomstig van afgedankte bulkpartijen. Tot slot wordt de 'vervuiler' nogmaals in het proces betrokken: een substantieel deel van de omzet van Elvis & Kresse wordt gedoneerd aan diverse liefdadigheidsorganisaties.

De Nederlandse ondernemers Caspar Wijers en Jasper Henderson, opererend onder de naam Firehose, werden zo gegrepen door de ideeën en de filosofie van Elvis & Kresse dat ze besloten het merk te gaan vertegenwoordigen in de Benelux.

Elvis & Kresse is altijd op zoek naar nieuwe materialen om te verwerken in hun collectie. Heeft u een suggestie, laat het ons dan weten. Ook als u meer wilt weten over Elvis & Kresse kunt u ons altijd bereiken via caspar@fire-hose.nl.